Valprogram för Örnsköldsviks kommunalval 2018

I valet 2018 kommer vården högst upp på listor över vad väljarna vill ha lösningar kring. I Sjukvårdspartiet Västernorrland så går vi till val i både Region Västernorrland och i kommunvalet i Örnsköldsvik.
Som första namn på Sjukvårdspartiets lista till kommunalvalet i Örnsköldsviks kommun så kommer jag försöka i ett antal blogginlägg lyfta fram vad vi går till val på.

Sjukvårdspartiet går till val i Örnsköldsvik kommun. Det är inga konstigheter i det lokala valprogrammet vi bygger vidare på sjukvårdspartiets kommunpolitik som tidigare bedrivits i Härnösand.
Vi vill bland annat:
  • införa en sammanhållen vårdkedja där kommunal omsorg och regionens primärvård och specialistvård ingår
  • ha kvar akutsjukvården i Örnsköldsvik
  • göra en kraftfull satsning på elevhälsan
  • satsa på anpassade boenden för äldre
  • öka servicen och förenkla beslutsprocessen




Vårt kommunala valprogram finns att läsa här:
http://www.sjukvardspartiet.se/kommunprogram-ornskoldsvik-2018/

Ladda gärna ned den som PDF och skriv ut:
http://www.sjukvardspartiet.se/wp-content/uploads/2018/08/Kommunprogram-Örnsköldsvik-2018.pdf

Fler inlägg om kommunala valprogrammet:
Veckans fråga i tidningen 7. v32: Nästan hälften av innevånarna i Örnsköldsviks kommun bor utanför centralorten. För att motverka urbanisering och skapa förutsättningar att leva ett gott liv är service och tillgänglighet viktigt. Vilka åtgärder kommer ni att genomföra de närmsta fyra åren för att utveckla landsbygden?

Veckans fråga i Tidningen 7. v33: Svenskarnas upplevelse av otrygghet har ökat. Samtidigt placerar sig Örnsköldsvik i toppskiktet när SKL och MSB rankar Sveriges tryggaste kommuner. Hur vill ni arbeta för att öka tryggheten och minska människors oro?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckans fråga i tidningen 7. v32

(S) Vallöfte om att Örnsköldsvik ska vara bland sveriges bästa skolkommuner 2020 ligger helt i linje med beslut taget 2014 i kommunfullmäktige

Samråd Fördjupad översiktsplan Örnsköldsvik